AAAA 2021 Budapest konferencia (pályázattal)

Az OPAKFI tudományos egyesület 2019 decemberében csatlakozott az AAAA (Alps Adria Acoustics Association – A4) regionális szervezethez, melynek célja a regionális nemzetközi együttműködés biztosítása a Közép-, Dél- és Kelet-Európai régióban az akusztika összes területén, beleértve a kutatást, fejlesztést, oktatást és szabványosítást is. Az A4 társtagjai a horvát (Acoustical Society of Croatia – HAD) és szlovén (Slovenian Acoustical Society - SDA) akusztikai szervezetek, valamint szorosan együttműködik az olyan nagy nemzetközi akusztikai szervezetekkel, mint az EAA (European Acoustics Association), és az ICA (International Commission for Acoustics). Az A4 2002-ben jött létre és azóta rendszeresen, kétévente rendez regionális szimpóziumokat. A legutóbbi rendezvény 2018-ban Zágrábban volt.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a következő rendezvény 2021. szeptember 23-24-én Budapesten, az Akusztikai és Zaj- és rezgéscsökkentési szakosztályok közös szervezésében kerül megrendezésre. A rendezvény helyszíne a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. konferenciaközpontja (1223 Budapest, Park utca 2.). Reményeink szerint a konferenciát a járványügyi szabályok betartása mellett hagyományos módon, személyes jelenléttel rendezzük meg. Amennyiben ez nem lehetséges, akkor online rendszerben zajlik majd a rendezvény.

A konferencia témaköre az akusztika minden területét lefedi, beleértve az építészeti akusztika, teremakusztika, környezeti, közlekedési és gépészeti zaj- és rezgésvédelem, elektroakusztika, zenei akusztika, mérési és vizsgálati módszerek és az akusztikai szabályozás területeit is. A konferenciára 80-100 szakembert és egyetemi hallgatót várunk elsősorban a Közép-, Dél- és Kelet-Európai régió országaiból. A konferencia nyelve az angol.

A konferenciával párhuzamosan kiállítást szervezünk, mely a konferencia ideje alatt a helyszínen látogatható. A kiállításon terem- és épületakusztikai anyagforgalmazók, műszergyártók, zaj- és rezgésvédelmi berendezéseket forgalmazó és gyártó cégek jelennek meg és mutatják be termékpalettájukat.

A kongresszuson való részvétel regisztrációhoz kötött. Regisztrálni és a folyamatosan bővülő programkínálatról tájékozódni a https://www.alpsadriaacoustics.eu/ oldalon lehet. Az előzetes regisztráció 2021. június 30-ig kedvezményes!

A részvétel mellett várjuk azon szakértők jelentkezését is, akik előadásukkal emelnék a tudományos konferencia nívóját! Előadással szintén a https://www.alpsadriaacoustics.eu/ oldalon lehet jelentkezni! Az előadás kivonatának leadási határideje 2021. június 30.

A konferencián való részvételt a Magyar Mérnöki Kamara az Akusztikai Tagozat tagjai számára kötelező szakmai továbbképzésként várhatóan elfogadja.

A konferencián pályázattal lehetőséget kínálunk a fiatal tehetségeknek, a leendő akusztikus kollégáknak, hogy a nemzetközi szakmai közönség előtt bemutatkozhassanak. A konferencián való részvétel kiváló alkalmat nyújt a kapcsolatok kiépítésére a szakma képviselőivel. A fiatal pályázók mindemellett ismerkedhetnek az akusztika különböző tudományterületeivel, valamint azok szakmai nyelvezetével. A pályázat egyedülálló lehetőséget nyújt kutatási eredményei tömör bemutatására. A pályázaton felsőoktatásban résztvevő (diplomával még nem rendelkező) hallgatók, valamint középiskolai tanulmányokat folytató diákok vehetnek részt.

A pályázónak absztraktot és  rövid bemutatkozást kell benyújtania. Sikeres elbírálás esetén a pályázó elkészítheti pályamunkáját. A pályázat díjazottjai kiállíthatják pályamunkájukat a konferencia helyszínén. A díjazottak továbbá teljes értékű részvételt nyernek a konferenciára. Nevük, munkájuk szerepel a rendezvény kiadványaiban. A győztes pályamunkát készítők emellett lehetőséget kapnak poszterük bemutatására előadás formájában. A pályázat részleteiről a https://www.opakfi.hu/ honlapon lehet tájékozódni.

Az esetleges kérdéseket, észrevételeket az alábbi email címre lehet elküldeni:

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Mindenkit szeretettel várunk! Találkozzunk 2021. szeptemberében Budapesten!

Optikai, Akusztikai, Film- és Színháztechnikai Tudományos Egyesület

Alapítva: 1933.

Elnök: Dr.Lupkovics Gábor
Főtitkár: Kvojka Ferenc
Tudományos Bizottsági elnök: Dr.Balogh Géza
Felügyelő Bizottsági elnök: Dr.Füredi Károly
Tagjai: Becsei Katalin, Urbin Ágnes

Közlemények

Itt tekinthetők meg az 1%-os adóhányad felhasználásáról szóló tájékoztatók, jelentések, mérlegek stb.

Tovább

Alapszabály

Az egyesület alapszabálya

Tovább

Jelentkezés

Online jelentkezés

tovább

Szakosztályok

Akusztikai szakosztály

Elnök: Mesterházy Beáta
Titkár: Alabárdos Zsuzsanna
Tagok: Balogh Géza, Borsi Gergely, Horváth Zoltán, Nagy Attila Balázs.

Audiovizuális szakosztály

Elnök: Képessy Bence
Tagok: Babiczky László, Borhi Károlyné

Optikai szakosztály

Elnök: Dr.Czitrovszky Aladár
Titkár: Antal Ákos
Tagok: Podmaniczky András, Abonyi Tamás, Lupkovics Gábor

Zaj- és rezgéscsökkentési szakosztály

Elnök: Muntag András
Titkár: Márkus Miklós
Tagok: Ropoliné Lázár Mária, Póta Ágnes, Kvojka Ferenc

Támogatóink