Amennyiben Ön Egyesületünk javára kíván rendelkezni adója 1 %-áról, akkor a 2020. évi adóbevallás részeként kapott
"Rendelkező nyilatkozat a befizetett adó egy százalékáról" űrlapon a kedvezményezett adószáma kódkockákba Egyesületünk alábbi adószámát:
19815895-2-43
szíveskedjen beírni. Az ilyen módon kitöltött adóbevallással elérheti, hogy adója 1%-át az OPAKFI kapja meg.

Huszty Dénes Alapítvány pályázati felhívása

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Huszty Dénes Alapítvány Kuratóriuma

az alapítvány alapító okiratában foglaltak szerint
pályázati felhívást tesz közzé

A pályázat részletezése

 1. A 2021 évben 20 éves „Huszty Dénes közhasznú alapítvány célja, hogy az akusztika, vagy az elektroakusztika tématerületén tevékenykedő fiatal akusztikusok - szakirányú tevékenységet végző diplomások, akik a pályázat beadásakor 35. életévüket még nem töltötték be - munkásságának olyan kiemelkedő eredményeit jutalmazza, amelyek hozzájárulnak az akusztika egyetemes fejlődéséhez. Az Alapítványnak további célja, hogy emléket állítson Huszty Dénes munkásságának, aki az 1950-1979 közötti időszak kiemelkedő akusztikai szaktekintélye volt.
 2. Az ez évben 20 éves Alapítvány 2021. évi pályázatán elnyerhető Huszty Dénes emlékdíj emlékplakettből és összesen 200.000 Ft jutalomból áll. A díjazottak dönthetnek arról, hogy a jutalmat pénz, vagy a hatályos törvényeknek megfelelő természetben megszerzett bevétel formájában (pl. konferencia részvételi díj kifizetése, tudományos közlemény megjelentetésének díja stb.) kívánják majd igénybe venni.
 3. Az Alapítvány 2021. évben meghirdetett pályázatára pályaművel lehet pályázni.
 4. A Kuratórium a 2021. évben meghirdetett pályázatnak megfelelő pályaművek beérkezése esetében a pályázatok minősége és az Alapító okirat előírásai szerint tervezi kiadni a díjat.
 5. Pályázhatnak végzett, elsősorban mérnökök, informatikusok, fizikusok saját önálló munkájuk összefoglaló dolgozatával, szakirányú lapban megjelent cikkeikkel, vagy új dolgozattal (pályamű). A pályázóknak lehet más szakirányú diplomája is (pl. nyelvész, pszichológus), de a pályázó tevékenységét az akusztikai tudományok szélesen értett területén kell, hogy kifejtse, beleértve ebbe a kapcsolódó szakterületeket is.
 6. A jelen, 2021. évben meghirdetett pályázatra a következő három témakörben nyújtható be a szerző saját, újszerű tudományos eredményeit, elméleti, illetve gyakorlati újításait vagy fejlesztéseit bemutató mű: 
   • mesterséges intelligencia alkalmazásai a digitális jelfeldolgozásban,
    vagy
   • a mélytanulás infokommunikációs alkalmazásának legújabb lehetőségei,
    vagy
   • multimédia-kommunikációs és akusztikai szakterületeken elért eredmények (audiovizuális jelfeldolgozás és átvitel, elektroakusztika, rezgésakusztika, teremakusztika, orvosi-akusztika).
 7.  A pályázatok beérkezésének határideje: 2022. február 1.
 8.  A pályázatok beadhatók személyesen az Alapítvány székhelyén: a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület irodájában, 1051 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 12., vagy postai úton. A postán feladott küldemények esetén a feladás legkésőbbi időpontja 2022. január 21. Minden esetben a teljes pályázati anyag digitális adathordozón is csatolandó. A pályázat beküldhető e-mail csatolmányként is a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre. E-mail küldése esetén beállítandó a nyugta kérése. Az e-mailben beküldött pályázattal kapcsolatban érdeklődni lehet a +36 1 336 0400 telefonszámon.
 9.  A pályázatokat a Kuratórium által felkért értékelő bizottság értékeli, és javaslatot tesz a díjazásra a Kuratóriumnak.
 10.  A Huszty Dénes Emlékdíj 2021. évi pályázatának ünnepélyes eredményhirdetésére és a díj kiosztására 2022. első félévében, az Alapítók képviselőinek jelenlétében kerül sor. A díjkiosztás pontos időpontjáról és helyszínéről a 11. pont szerint jelenik meg tájékoztató.
 11.  A jelen pályázati felhívás a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület, valamint az Optikai, Akusztikai és Film- és Színháztechnikai Tudományos Egyesület tájékoztatóiban, valamint az Egyesületek, illetve az Alapítvány honlapján jelenik meg.

 Budapest, 2021. október hó

A Kuratórium nevében:
Dr. Augusztinovicz Fülöp sk.
a Kuratórium Elnöke
www.huszty.org

Optikai, Akusztikai, Film- és Színháztechnikai Tudományos Egyesület

Alapítva: 1933.

Elnök: Dr.Lupkovics Gábor
Főtitkár: Kvojka Ferenc
Tudományos Bizottsági elnök: Dr.Balogh Géza
Felügyelő Bizottsági elnök: Dr.Füredi Károly
Tagjai: Becsei Katalin, Urbin Ágnes

Közlemények

Itt tekinthetők meg az 1%-os adóhányad felhasználásáról szóló tájékoztatók, jelentések, mérlegek stb.

Tovább

Alapszabály

Az egyesület alapszabálya

Tovább

Jelentkezés

Online jelentkezés

tovább

Szakosztályok

Akusztikai szakosztály

Elnök: Mesterházy Beáta
Titkár: Alabárdos Zsuzsanna
Tagok: Balogh Géza, Borsi Gergely, Horváth Zoltán, Nagy Attila Balázs.

Audiovizuális szakosztály

Elnök: Képessy Bence
Tagok: Babiczky László, Borhi Károlyné

Optikai szakosztály

Elnök: Dr.Czitrovszky Aladár
Titkár: Antal Ákos
Tagok: Podmaniczky András, Abonyi Tamás, Lupkovics Gábor

Zaj- és rezgéscsökkentési szakosztály

Elnök: Muntag András
Titkár: Márkus Miklós
Tagok: Ropoliné Lázár Mária, Póta Ágnes, Kvojka Ferenc

Támogatóink